Hotel Claudius**** - 97 szoba, melyek mindegyike légkondicionált, telefonnal, televízióval, minibárral felszerelt.

Hotel Claudius

Bemutatkozás

A 2000 éve rómaiak által alapított Szombathelyen várja Kedves Vendégeit a Hotel Claudius****

Szállodánk a város legszebb zöldövezeti részén fekszik gyönyörű kilátást biztosítva a festői környezetű Csónakázó-tóra. A 2004-ben felújított épület közvetlen környezete számos kikapcsolódási lehetőséget nyújt az ide látogatóknak. Ilyen például a városi élményfürdő, az egész évben nyitva tartó fedett uszoda vagy a gyermekek kedvence, az Európa egyik legnagyobb játszótér komplexumának tekintett Kalandváros. A „Nyugat királynőjét” meglátogató turisták és üzletemberek rövid sétát téve gyönyörködhetnek a barokk stílusban épült Székesegyházban és városunk Fő terében.

200 főt befogadni képes légkondicionált és technikailag felszerelt rendezvénytermünk, valamint 4 különböző méretű szekciótermünk kiváló helyszínt biztosít nagyobb konferenciáknak, esküvők és bálok lebonyolításának, valamint kisebb családi vagy baráti összejövetelek szervezésének.

Éttermünk egyedi – ételkülönlegességeket és hungarikumokat felvonultató – étlapja már első hallásra is nagy lakomát ígér, melyet a legjobb hazai pincészetek borai, a kitűnő magyar pálinkaválaszték és a szakmailag kifogástalanul felkészített személyzet tesz teljessé. A vegetáriánus vagy diétás ételek kedvelőinek sem kell aggódniuk, az egyedi kérések teljesítéséért a kizárólag elismerésekhez szokott chefünk felel.

Célunk, hogy Vendégeink a lehető legnagyobb elégedettséggel térjenek haza, ezzel is öregbítve a Hotel Claudius**** vendégszeretetének és megbízhatóságának hírnevét.

NévadónkClaudiusTiberius Claudius Caesar Augustus Germanicus - közismert nevén Claudius - időszámításunk előtt 10-ben augusztus elsején látta meg a napvilágot a mai Lyon területén, ezzel az első uralkodó volt a Római Birodalom fennállása alatt, aki nem Itália területén született.

Első hivatalnoki megbízatását Kr. u. 37-től a konzuli poszt jelentette. Claudius 41-ben váratlanul lett a birodalom első embere. Elődje - Caligula - brutális meggyilkolása után még aznap megválasztották Róma negyedik császárának.

Annak ellenére, hogy nem volt járatos a politikában, sikeresen irányította a birodalmat és több fontos építkezést indított el. Olvasottságának, műveltségének köszönhetően kitűnő szervezőnek bizonyult. Lerakta a császári közigazgatás alapjait, fizetett, szakképzett hivatalnokokat alkalmazott. Az alkalmazottak többségét a felszabadított rabszolgákból válogatta ki. Létrehozta a ’fiscust’, azaz a császári kincstárat, amely a birodalom pénzügyi irányítását, ellátását végezte. Érdeklődött a jog és törvényhozás iránt, bírósági tárgyalásokon elnökölt.

Uralkodása idején a Római Birodalom újabb területeket szerzett; ezek közül a legfontosabb Britannia meghódítása volt 43-ban, de a nevéhez fűződik Júdea, Trákia és Mauretania római kézre kerülése is.

Claudius a népet ingyen élelemmel és a gladiátor viadalok színesebbé tételével állította maga mellé. Rómában a Circus Maximusban kiásatott egy hatalmas mesterséges tavat, amelyen évente több ezer rabszolga küzdött életre-halálra a bárkákon és a hajókon.

Végzetét negyedik felesége Agrippina okozta, aki fia – Néró - hatalomra kerülése érdekében Kr. u. 54. október 13-án megmérgeztette férjét.

Kevesen tudják, de a legenda szerint, mikor II. Claudius császár nem tudott elég katonát toborozni a hadseregébe, betiltotta az esküvőket és az eljegyzéseket Rómában. Ám élt a városban egy Valentin nevű pap, aki titokban összeadta a nála jelentkező párokat. Mikor a császár ezt megtudta, börtönbe záratta Valentint, aki a rácsok mögött halt meg, február 14-én. Emléke a szeretet és a szerelem jelképeként maradt fenn.

Szobafoglalás
Érkezés:
Elutazás:
Promóciós kód:
Közösségi oldalak