Hotel Claudius**** - 97 szoba, melyek mindegyike légkondicionált, telefonnal, televízióval, minibárral felszerelt.

Felsőcsatár

Az ország nyugati határán, Vas megyében lévő, Szombathelytől 18 km-re elhelyezkedő kisközség a 89-es főút, illetve Nárai-Pornóapáti felől közelíthető meg. A 480 fős lélekszámú, részben horvát nemzetiségű településen már a középkor óta folyt szőlőművelés, ma pedig a soproni borvidékhez tartozik.

Alsócsatáron 1744-ben 64, Felsőcsatáron csaknem négyszáz kapásnyi területet írtak össze. Utóbbi hely hegymesteréről már a 17. század elejéről maradt fenn feljegyzés. 1921-ben a trianoni békeszerződést végrehajtó határmegállapító bizottság a települést először Ausztriának ítélte, de a helybeli lakosok tiltakozása következtében megváltoztatták a döntést és 1923. március elején visszakerült Magyarországhoz.

A 19. század közepén klasszicista stílusban újjáépített Szent Miklós templom mellett a hely említésre méltó látnivalója a malom épülete is, amely a Pinka-patakon lett elhelyezve a XVI. században. A település határában emelkedő Vas- hegyen sok hangulatos régi pince található. Köztük egy valószínűleg középkori eredetű Szűz Mária kápolna bújik meg. Felsőcsatárt romantikus, katlanszerű elhelyezkedését kiemeli a Pinka-patak Ausztriából jövő szurdokvölgye. Vonzó természeti környezete, ismert szőlőhegye révén kényelmes pihenést nyújt a kikapcsolódásra vágyóknak.

Forrás: www.felsocsatar.hu és www.itthon.hu

Szobafoglalás
Érkezés:
Elutazás:
Promóciós kód:
Közösségi oldalak