Hotel Claudius**** - 97 szoba, melyek mindegyike légkondicionált, telefonnal, televízióval, minibárral felszerelt.

Körmend

Az „Őrség kapujának” nevezett város Szombathelytől 27 km-re található a Rába folyó partján. Látnivalók közül érdemes kiemelni a Batthyány-kastélyt és Várkertet.

A város központjában fekvő egykori reneszánsz kastély az 1600-as években került a Batthyány- család birtokába, majd a 18. században építették át barokk stílusban a híres olasz építész, Donato Felice de Allio tervei alapján. A kastély fő épületében ma helytörténeti múzeum működik, az egykori Lovarda színházteremként funkcionál, a velem szemben lévő épületben pedig egyedülálló cipőtörténeti gyűjtemény várja a turistákat.

Érdemes megemlíteni a kastélyhoz tartozó Várkertet is, melyr 1958 óta védett park több mint hetven fa- és cserjefajával. Habár fajgazdagsága el is marad a többi arborétumétól, faállománya korát és méretét tekintve a megyében a legértékesebb. A park leghíresebb fája a 200 éves juharlevelű platán (Platanus+acerifolia), amelynek kerülete 7,8 magassága 35, korona átmérője 45 m.

Híres a körmendi védett piramistölgy-fasor (Quercus robur cv. Fastigiata) is, melynek északi ága a Hunyadi úton, déli ága a Hegyaljai úton húzódik, két sudár képviselője pedig a kastély Rába felöli kapujában is őrködik.

Forrás: www.kormend.hu

Szobafoglalás
Érkezés:
Elutazás:
Promóciós kód:
Közösségi oldalak