Hotel Claudius**** - 97 szoba, melyek mindegyike légkondicionált, telefonnal, televízióval, minibárral felszerelt.

Programok

Egyéb programokról bővebb információ: www.agorasavaria.hu és www.szombathely.hu

Kézműipari Vásár
A tánc Világnapja
Savaria Történelmi Karnevál
Lamantin Jazz Fesztivál
Nemzetközi Bartók Szeminárium és Fesztivál
Velem – Gesztenyeünnep

Szent György-napi Kézműipari Vásár:



minden év áprilisának végén a Vasi Falumúzeumban kerül megrendezésre a 400 éves múltra visszatekintő piaci sokadalom. A helyszín kiváló alkalmat nyújt a családoknak, hogy bepillantsanak a paraszti életforma és a népi építészet több száz éves kultúrájába és hagyományaiba. Néptánccsoportok, népzenei együttesek, bábszínház színesíti a kézműves műhelyek sorát. A látogatók legnagyobb örömére 2006-tól kezdődően bornapok is szerepelnek a programban a dunántúli pincészetek és boros gazdák közreműködésével.

Kőszeg – Szőlőjövések Ünnepe:



az 1740 óta minden évben, Szent György napján megrendezett ünnepségen a helyi gazdák hajnalban hajtásokat vágnak le a város környéki hegyek lejtőin. Ezeket délelőtt körbeviszik az utcákon, majd táncos és zenés vigadalom közepette átnyújtják azokat a város polgármesterének, aki fogadóbeszédével megnyitja az ünnepségsorozatot. A többnapos eseményt megyei borverseny, kőszegi borok kóstolója, borbarát hölgyek avatása, borkirálynő választás, valamint komolyzenei koncert, fúvószenekari hangverseny és táncház kíséri. Szakmai előadások hangzanak el a szőlőtermesztés és borkezelés korszerű irányairól és aktuális kérdéseiről.

A tánc világnapja:



Szombathelyet évtizedek óta jellemzi a pezsgő táncélet. A rendezvény keretein belül felvonul és bemutatkozik a város valamennyi tánccsoportja.

Herényi virágút:



talán a város különleges klímája és kedvező környezeti adottságainak köszönhető, hogy az országban egyedülálló módon egy négyzetkilométeren belül kettő meghatározó kertészeti vállalkozás és mintegy 30 helyi virág- és dísznövénykertészet található. Április második felében egy hétvégére „Virágút” nyílik a herényi városrész egy összefüggő útvonalán. Egynyári virágok, évelők, balkonnövények, fenyőfélék, szobai cserepes növények, díszfák és vágott virágok sokaságában gyönyörködhetnek a virágok kedvelői. A rendezvény elmaradhatatlan elemei a növényritkaságok kiállítása, a szakértői tanácsadások, a kézművesek, a lacikonyhások és a „Borvirágsarkok”, a régió legkiválóbb boraival feltöltve.

Savaria Nemzetközi Táncverseny:



az 1966 óta megrendezett verseny méltán vívta ki magának Magyarországon a legkiemelkedőbb versenytáncos eseményének címét. A Magyar Televízió kamerái előtt zajló rendezvényen latin, illetve standard táncokat mutatnak be a párok. Az egyben rangos társadalmi esemény látványos szórakozást és maradandó élmény nyújt a társastánc rajongóinak.

Bloomsday:



a rendezvény azon az irodalmi tényen alapul, hogy James Joyce Ulysses című művében a főhős – Leopold Bloom – szombathelyi származásúnak mondja magát. A helytörténészek később kiderítették, hogy a 19. század közepén tényleg élt a városban egy Blum nevű család, amelynek egyik leszármazottja volt az Virág Lipót, aki Triesztben később kapcsolatba került James Joyce-szal. Ez a történet teremtette meg a ma már hagyományossá vált ünnepet június közepén, melyet koncertek, színházi előadások, művészeti programok és Leopold Bloom egykori házának megkoszorúzása színesít.

Szent Iván-éji Vigasságok:



A nyári napforduló időpontjához igazodó ünnepségen a középkorhoz fűződő népszokásokat eleveníti fel a város. Hagyományos helyszíne a Csónakázó-tó és annak szigete, ahol a tradicionálisnak számító vásári komédiások, tűzfújók és gólyalábasok előadásait éjfélkor a szigetről fellőtt tűzijáték tesz teljessé.

Lamantin Jazz Fesztivál:



A város különböző pontjain – kávézókban, kerthelyiségekben – fellépő jazz illetve blues együttesek legtöbbször a hazai és a szomszédos országok legkedveltebb formációból kerülnek ki. Elválaszthatatlan része a rendezvénynek a Lamantin Improvizációs Tábor, ahol a tanulni vágyó növendékek óráit a magyar jazzéletben elismert zenészek tartják. A zenei programokat természetesen egyéb kulturális és gasztronómiai események kísérik.

Nemzetközi Bartók Szeminárium és Fesztivál:



Különböző zenei mesterkurzusok, koncertek, előadások, kiállítások és tematikusan illeszkedő művészeti és tudományos programok fémjelzik az eseményt, ahol minden Bartók Béla életművével kapcsolatban zajlik. A magyarországi és az európai kortárszenei élet legfontosabb résztvevői gyűlnek össze a városban. Idén előreláthatólag július 6 – 18. között kerül megrendezésre a fesztivál.

Kőszegi Várszínház:



Az egykori Jurisics-vár falai között rendezik meg évről évre a neves hazai színészeket felvonultató színházi fesztivált. A műsoron nemcsak prózai művek szerepelnek, de opera- és operett előadásokat, komolyzenei hangversenyeket és folklórbemutatókat is megcsodálhat az ide látogató nagyközönség.

Savaria Történelmi Karnevál:



Közép-Európa legnagyobb jelmezes, históriás ünnepe a nemzetközi érdeklődés középpontjába emelte az elmúlt évek során Szombathely városát. A „Ludi Savarienses” napjai alatt (augusztus utolsó hétvégéje) az egész belváros egy hatalmas karneváli forgataggá alakul át, ahol könnyen találkozhatunk korhű ruhába öltözött legionáriusokkal, íjászokkal, honfoglalókkal vagy hercegnőkkel. Számos kikapcsolódási lehetőséget kínál a város minden generációnak, ilyenek például a Kalandvár a gyermekek számára vagy a Borok Utcája a felnőttek számára. Az évente több mint 100.000 látogatót vonzó ünnepséget legalább egyszer látni kell.

Velem – Gesztenyeünnep:



A Kőszegi-hegység egyik legjellegzetesebb növénye – természetesen a szőlő mellett – a szelídgesztenye, ami már a középkorban is egyfajta „valutának” számított. Minden év októberében megrendezett ünnepség fő attrakciója a gyertyánfa és bükkfa lángján különleges edényekben sütött gesztenyekóstoló, amit különböző kézművesek alkotásai és a hagyományőrző népi táncosok, zenészek tesznek teljessé.

Szent Márton-napi Vásár:



A kereszténység egyik „legnépszerűbb” alakjaként ismert – Savariában született – Szent Márton ihlette vásár szintén szorosan kapcsolódik a város történelméhez. A kéthetes rendezvénysorozat az alábbi területekre terjed ki: egyházi megemlékezések, művészeti rendezvények, néprajzi programok, gasztronómiai bemutatók. Az események között egyaránt helyet kapnak a kis létszámú szakmai rendezvények és a nagyközönséget vonzó találkozók.

Szobafoglalás
Érkezés:
Elutazás:
Promóciós kód:
Közösségi oldalak