Hotel Claudius**** - 97 szoba, melyek mindegyike légkondicionált, telefonnal, televízióval, minibárral felszerelt.

Vasvár

A megye legkisebb városai közé sorolható, ám történelmi emlékei miatt mégis érdekes látnivalókat tartogat a kirándulók számára például a város fő terén található Királyok kútja, illetve a vasvári békének emléket állító Békeház. Érdemes ellátogatni a híres vasvári sánchoz és Katonák útjához, melynek egy részét rekonstruált formában ma is megtekinthetik az érdeklődők. Emellett a Domonkos-kolostor és a benne működő múzeum kínál érdekességeket a turisták számára.

A vasvári sánc és Katonák útja

A sánc Vasvár belterületéről indulva a Zala-folyóba torkolló Sárvíz patakig nyúlik. Valószínűleg azért tudott fennmaradni, mert szinte teljes hossza erdőben terül el (8 km). A földhányás 12-15 méter széles, nyugati részén kb. 12 méter széles árokkal, az itt vörös színűre égett föld igazolja az egykori faszerkezet létét, mely a X. századi magyar sáncokra emlékeztet.

A hosszú töltésen, Vasvártól 3 kilométerre délre nyílt az egyetlen, eredetileg szűk, alig 2 méter széles átjárás. Ezen halad át a Római Katonák útja, amely a neve ellenére nem római út volt, mert hiányzik a töltése, és egyébként sem illeszkedik a vidék római úthálózatához. Folytatása nyugatabbra azonban valószínűleg a római Vasvári sáncBorostyánkő-út nyugati ágával egyezik. A Katonák útja első említése 1515- ből maradt fenn.

Az út és a sánc találkozásánál a szűk átjárót ma Vaskapunak hívják N 47° 1,204' E 16° 48,311' [GCVASA+Vaskapu]. A kapu előtt az átjárást az árkon fahíd biztosíthatta. Noha a Katonák útja a sánctól keletre és nyugatra kilométereken át nyílegyenesen fut, a kapunál ívesen meghajlik, aminek taktikai okai voltak: az egyenes úton távolról nem lehetett látni a kaput. Az út, a sánc és a kapu szerves egységben épült, és egyidejűleg használták.

Forrás: www.sulinet.hu és www.vasvar.hu

Szobafoglalás
Érkezés:
Elutazás:
Promóciós kód:
Közösségi oldalak